Selasa, 18 September 2012

cacing dikahwinkan...

Assalamualaikum dan seelamat pagi (^__^)v 

Tadi mase aku bace satu paper online x silap KOSMO online pastu terjumpe satu artikel yang merepak dan kelakar... Ade ke cacing nak dikahwinkan...? ape pon aku xnak kritik lebih sebab itu kepercayaan diorang....!!! 


TAIPEI - Sejumlah 70 cacing tanah dikahwinkan pada majlis perkahwinan besar-besaran di selatan Taiwan dalam usaha untuk meningkatkan kesedaran mengenai alam sekitar dan masalah hakisan tanah, kata pihak penganjur semalam.
Semua cacing tanah itu tiba di Taman Takang di bandar Tainan kelmarin.
Persatuan Pembangunan Komuniti Takang yang menganjurkan perkahwinan tersebut menyatakan, haiwan itu tiba dengan menaiki sebuah kereta yang dihias kain merah untuk disatukan dengan tanah-tanih di taman berkenaan.
"Upacara perkahwinan ini dilakukan menurut budaya tradisional Taiwan," kata ketua kumpulan persatuan itu, Huang Sen-nan.
"Kami mahu meningkatkan kesedaran orang awam berhubung keperluan untuk melindungi tanah tempat kita tinggal," katanya.
Hakisan tanah yang menyebabkan tanah runtuh apabila ribut taufan melanda merupakan antara masalah alam sekitar utama di Taiwan.
Kehadiran cacing tanah itu dapat membantu menghalang hakisan dengan meningkatkan struktur dan aliran air dalam tanah. - AFP
agak-agak lepas nie nak kahwinkan ape? 
KEPADA YANG BERAGAMA ISLAM JANGAN NAK MEREPEK BUAT MACAM NIE, SYIRIK HUKUMNYA

Tiada ulasan:

Catat Ulasan