Isnin, 24 September 2012

SERIUS : BUNUH PENGARAH FILEM HINA NABI DAPAT RM 300,000

Assalamualaikum dan selamat petang (^_^)V

siapa mahu rm 300,000

kehidupan penerbit filem 'INNOCENCE OF MUSLIMS' sudah tidak aman lagi apabila menteri kabinet pakistan menawarkan sejumlah RM300 000 kepada sesiapa yang berjaya membunuh penerbit filem tersebut... lain kali "sarang tebuan jagan dijolok"

baca artikel penuh...

SERIUS : BUNUH PENGARAH FILEM HINA NABI DAPAT RM 300,000 | Seorang menteri Kabinet Pakistan menawarkan ganjaran AS$100,000 (RM300,000) untuk membunuh penerbit dari Amerika yang mengeluarkan filem Innocense of Muslims, yang mencetuskan kemarahan umat Islam dan meragut hampir 60 nyawa setakat ini.

Ganjaran itu diumumkan semalam, sehari selepas kira-kira 20 orang terbunuh dan 200 lagi cedera dalam protes baru di negara itu.

Protes dan demonstrasi berhubung filem itu dan yang terbaru berkenaan dengan karikatur keluaran majalah Perancis berlarutan dua minggu.

“Sesiapa yang dapat membunuh orang yang menghina Nabi Muhammad SAW, akan diberi ganjaran dengan dolar oleh saya,” kata Menteri Kereta Api, Ghulam Ahmed Bilour pada sidang media di Peshawar semalam.

Peshawar salah satu bandar yang menyaksikan protes besar-besaran kelmarin.

Sebuah pawagam dimiliki Ghulam turut dibakar oleh penunjuk perasaan.

Ghulam merupakan anggota Parti Nasional Awami, komponen yang menyokong Parti Rakyat Pakistan, pimpinan Presiden negara itu, Asif Zardari.

Ganjaran Ghulam adalah keputusan peribadi, tiada kaitan dengan parti atau kerajaan.

“Saya sendiri akan bertanggungjawab atas sebarang akibat jika dapat membunuh orang yang menghina Nabi Muhammad. Ia satu isu antara saya dan mereka,” katanya lagi.

SUMBER:KURAKURA.MY

Tiada ulasan:

Catat Ulasan